Sponti Activist Gnome Gold, de F*ck you kabouter

Titel: Sponti Activist Gnome Gold, de F*ck you kabouter

Specificaties:

 • Kunstenaar: Ottmar Horl
 • Afmeting: 37 x 15.5 x 12.5 cm
 • Handgesigneerd: Ja, in druk
 • Diversen: Klik op de foto en kunstwerk wordt uitvergroot
 • Deze sculptuur is gebaseerd op een kunstproject uit 1994. 
  Kunstenaar Ottmar Hörl verspreidde maar liefst duizend van deze kabouters in blauw via Seligenstadt, Duitsland , in groepen of apart. Niet allemaal tegelijk, maar in willekeurig gekozen stappen en fasen werden deze kabouters op verschillende plekken en geheel onverwacht in de stad geplaatst. De kabouters bleven staan ​​totdat ze door voorbijgangers werden meegenomen, wat precies de bedoeling was van het kunstproject. Het idee was dat het kabouterproject toch al in het bezit was van het publiek, dus het zou niet uitmaken als de tuinkabouters werden verplaatst. 
  Object is weersbestendig.

  Ottmar Hörl is een Duitse conceptuele kunstenaar, beeldhouwer, installatie-, actie-, fotografie- en objectkunstenaar.
  Hij verwierf wereldwijde populariteit dankzij zijn radicale, avant-gardistische kunstconcepten en grootschalige projecten met seriële sculpturen in de openbare ruimte, gebaseerd op zijn kenmerkende definitie van beeldhouwkunst als organisatorisch principe.
  Hij wordt beschouwd als een "offensieve en directe strateeg die campagne voert voor een nieuw type openbare kunst" en de meest succesvolle kunstenaar die multiples creëert, een kunstenaar die zijn visie op kunst voor iedereen implementeert en de democratisering van de beeldhouwkunst tot nu toe als geen ander promoot.
  Als kunstenaar kwam hij in 2008 in opspraak vanwege zijn kunstproject "Poisoned", waarbij hij veel kabouters in de rij de hitlergroet had laten brengen. Hoewel hij het opkomende nationaal-socialisme wilde provoceren en protesteren, werd dit niet door iedereen begrepen. De kabouter is weerbestendig.
  Ottmar Hörl laat zich sterk inspireren door artiesten als Kaws, Jason Freeny, Jeff Koons, D*Face en Popek.

Onze prijs: € 90

Al onze prijzen zijn exclusief verzendkosten