Kees Salentijn

Een van de kenmerken van het werk van Kees Salentijn is een experimenteel en veelvuldig gebruik van verschillende materialen. Tekeningen met potlood, pen en penseel, gouaches, acrylverf op doek, collages of een combinatie van technieken.
Kees Salentijn's werk wordt gekenmerkt door diversiteit. Volgens hemzelf is in de kunst het ene middel niet noodzakelijk beter dan het andere, zolang het maar juist ingezet wordt. Salentijn's stijl en onderwerpkeuze zijn net zo gevarieerd. De ene dag werkt Salentijn figuratief klassiek of expressief abstract. De andere dag weer kinderlijk naïef.
Zijn inspiratie haalt hij vooral uit Spanje en zijn onderwerpen zijn legio. De cultuur, de dans, overvolle stranden en optochten, flanerende dames langs de boulevard, het landschap, eetgewoontes en de traditionele feesten. Ze wisselen elkaar in snel tempo af.
Het werk van Salentijn is gepresenteerd op vele kunstbeurzen in Nederland en Europa, waaronder tijdens de TEFAF Maastricht, de KunstRAI in Amsterdam en de ART Multiple Düsseldorf te Duitsland.