Georges de Groot

Tekenen, schilderen en boetseren zijn een rode draad door het leven van Georges de Groot.

Al van kleins af laat hij geen stukje papier onbenut voor zijn krabbels en schetsen. Als er iets in zijn hoofd zit moet het eruit. Dan zet hij zijn rijke fantasie om in schilderijen en beelden.

In de eerste instantie zijn Georges kunstwerken realistisch. Tot hij op een gegeven moment tegen bepaalde grenzen aanloopt, waardoor hij niet vrij meer kan werken. Daarom gaat hij verder in het expressionisme.

Zijn inspiratie haalt de kunstenaar uit de dierenwereld en sprookjes, maar ook uit de Middeleeuwen en de oertijd zijn dankbare onderwerpen. Tot zijn grote voorbeeld behoren Picasso, de expresssionist Kees Bastiaans of de symbolische schilder Gustav Klimt.
Het meest is hij onder de indruk van Egon Schiele.

Als Georges aan zijn kunst werkt, neemt hij de tijd voor zichzelf om iets te creëren. Hij ontsnapt aan de dagelijkse gang van zaken. De kunstenaar houdt veel van moderne kleuren, die drukken vooral veel positivisme uit.

Niet alleen wordt zijn leven er rijker van, maar het geeft hem tevens een goed gevoel als hij zijn fantasie overbrengt in een kunstwerk. Het is voor Georges de Groot een uitdaging om constant vooruit te gaan in zijn eigen kunst.

Georges heeft vele exposities op zijn naam staan, solo of in groepsverband. Zo exposeerde hij o.a. in Kunstbeurs in Nijmegen, Galleria De Marchi in Bologna Italie, Rosetti Fine Art Gallery Fort Lauderdale USA. 

De werken van Georges de Groot zijn zeer gewild en worden inmiddels in heel West-Europa en Amerika verkocht!