Ruud de Wild

Ruud de Wild (19169)

De Wild is naast radiopresentator vanaf zijn tweeëntwintigste kunstenaar. Zijn specialiteit is schilderijen met daarin bekende songteksten. In 2006 waren werken van De Wild te bezichtigen in het Museum Jan van der Togt te Amstelveen. Tevens stond daar een U2-Trabant die door De Wild werd beschilderd. De auto diende als marketinginstrument voor Island Records/Universal. Sinds 2012 hangt de Trabant boven de receptie van de nieuwe gezamenlijke 538- en Slam FM-studio's in Hilversum.

De Wild over zijn kunstenaarschap:”Lettertypes en grafische vormgeving zijn mij met de paplepel ingegoten omdat ooms en tantes, neven en nichten en vader altijd werkzaam zijn geweest in deze branche. De fascinatie voor het “ouderwetse” handwerk wordt in de tijd van computers en volledige automatisering alleen maar groter. Werken met kwast is net als het bespelen van een viool. Iedere keer dat de strijkstok de snaren aanraakt is uniek. Zo is het ook met verf op doek”.

De Wild’s doeken zijn erg populair en veroveren inmiddels de wereld en worden verkocht voor topprijzen.

Ruud heeft diverse exposities in eigen land gehad, maar is inmiddels ook te vinden in het buitenland: een expositie in Londen, op de Los Angeles Art Fair, de Fine Art Fair in Houston, Texas en nog vele in het verschiet. Veel van zijn werken hangen thuis bij bekende Nederlanders en zijn ook te zien bij interviews op tv. Al zijn werk is geinspireerd op songteksten, zo ook de titels.