Hans Meyer Petersen

Hans Meyer Petersen (1937)
Geboren in 1937 in Frederiksberg (Denemarken).

Hans Meyer Petersen is een autodidact.
In het midden van de jaren '50 heeft hij veel geëxperimenteerd, gevoed en beïnvloed door de naïeve kunst, het impressionisme, het expressionisme en ten slotte de abstracte kunst. Hij heeft uiteindelijk zijn eigen stijl ontwikkeld die ontstaan is door onophoudelijk te experimenteren met materialen, vormen en kleuren.
Petersen heeft vaak geëxposeerd in groeps- en solotentoonstellingen - in zijn eigen land en vooral in Kopenhagen. Ook heeft hij internationale exposities op zijn naam staan in de meeste Europese landen en de Verenigde Staten, met name in het prestigieuze  MOMA, Museum of Modern Art in New York.
Hij heeft voorts geëxposeerd op de Biënnale voor Grafische kunst in Ljubljana (1993), de Biënnale van Barcelona (1994 en 1995) of SAGA (Parijs, 1995). In New York werd zijn werk geselecteerd (in 1990) voor de realisatie van de affiche van "Mostly Mozart Festival" van het Lincoln Center. Petersen’s kunst wordt tentoongesteld in 2001 bij de piramide van het Louvre (Parijs). De kunstenaar ontvangt de "Orde van Kunst en Letteren" een onderscheiding verleend door de Franse staat.