Jochem de Graaf

Jochem de Graaf (1954)
Schilderen zit in zijn bloed en de mens is zijn grootste inspiratiebron. De Graaf zet de mens enigszins abstract neer op zijn doeken. Hij heeft een geheel eigen stijl en werkt bijvoorbeeld met reliëf in zijn schilderijen. De manier van werken gecombineerd met het materiaalgebruik geven de schilderijen van Jochem de Graaf een speciale dimensie. In zijn reliëfschilderijen gebruikt Jochem de Graaf verdikkingspasta om zijn ontwerpen in reliëf te brengen. Met behulp van een plamuurmes, dik penseel en een spatel brengt Jochem de Graaf de ontwerpen op het doek aan. De verfijning volgt met kleinere hulpmiddelen. Na droging van de pasta gaat hij met olieverf aan de slag. Op deze manier brengt hij naast reliëf ook kleur aan.
Jochem de Graaf is een zeer gepassioneerd kunstenaar en zijn kwasten doen altijd precies wat hij ze opdraagt. Elke veeg op het doek is raak en dat zie je. Met een Jochem de Graaf haal je een topstuk in huis van hoge kwaliteit.

Jochem’s werk wordt door velen gewaardeerd. Zijn exposities trekken veel belangstelling en zijn werken hangen zowel in binnen- als in buitenland. Bij particulieren en bedrijven. Ook in diverse Nederlandse overheidsgebouwen worden zijn werken aangetroffen.