Wouter Stips

Wouter Stips (1944) hield zich na zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam bezig met verschillende vormen van beeldende en toegepaste kunsten. Hij exposeerde met grafiek en schilderijen, maakte animatiefilms in Praag, poppen in Parijs, schreef en regisseerde theatervoorstellingen en publiceerde verschillende boeken en theaterstukken.
Vanaf 1980 legde hij zich toe op het schrijven, regisseren en ontwikkelen van televisieprogramma's, waaronder documentaires over theater, drama- en comedyseries. Na 15 intensieve televisiejaren besloot hij in 1995 weer terug te keren bij zijn oude liefde: het vrij schilderen.
Het werk van Wouter Stips is verhalend, theatraal. Vrolijk, kleurrijk werk dat soms tot nadenken stemt.
Wouter, zelf over zijn werk: "... Ik schilder wat ik zelf graag zou willen dromen: landschappen en voorstellingen waarin mensen en dieren elkaar ontmoeten, met elkaar spelen, niet gehinderd door welke beperking dan ook. In mijn schilderijen moet alles kunnen, zoals dat ook kan in de nog vrije, ongebreidelde geest van een kind. Ik denk niet na over wat ik schilder. het komt op zoals een droom opkomt. Het zijn gedachten die ik vormgeef, het is als dichten, maar dan met kleuren, vlakken en lijnen. Een werk is pas goed, als ik er zelf door verrast word. Een situatie die ik schilder is altijd uniek. Het is een momentopname, een still uit een droom. Flarden gedachten die elkaar op een wonderbaarlijke wijze ontmoeten. Daarbij is muziek altijd een belangrijke bron van inspiratie".

Stips' vrolijke, kleurrijke werken doen het bij uitstek goed in kinderkamers.